Lägg till produkter med CSV

Gewijzigd op Thu, 29 Feb 2024 om 03:58 PM

Istället för att lägga till lärprodukter en för en, finns möjligheten att lägga till alla dina lärprodukter på en gång. Det gör du med hjälp av en CSV-fil.

I den här artikeln:

För vem?

Hur?

Hur håller jag mina produkter uppdaterade?

För vem?

För (nya) leverantörer som vill lägga till sitt produktutbud på Springest. Utbudet måste omfatta fler än 20 lärprodukter. Om du har färre produkter ber vi dig att lägga till produkterna manuellt via Admin.

? Du kan importera ditt utbud med CSV fyra gånger om året och då via en ny CSV-fil.
Om du vill anpassa ditt utbud oftare än så rekommenderar vi att automatisera processen med hjälp av ett XML-flöde.

Hur?

Följ följande steg för att lägga till produkter med hjälp av en CSV-fil:

1. Läs här vilken information som filen måste innehålla och i vilka kolumner du ska presentera den.
  2. I den nedre delen av kalkylarketfinns en mall. Kopiera den till ett nytt dokument och fyll i den.
    • Ändra inte namnen på kolumntitlarna. Om du gör det kan vi inte importera produkterna.
    • Skapa en ny rad för varje ny produkt du lägger till.
    • Har en produkt flera starttillfällen? Använd en ny rad per startdatum och inkludera all annan information om produkten på dessa rader.
  3. Spara filen med ditt företagsnamn och datum i filnamnet. Till exempel: springest_2019-11-13.csv
  4. Skicka filen till datasupport@springest.com
  5. Vi ser till att all information överförs korrekt. Därefter kan du kontrollera, publicera och hantera dina lärprodukter via Springest Admin.

Hur håller jag mina produkter uppdaterade?

Det finns flera sätt att hålla dina produkter uppdaterade (t ex lägga till starttillfällen, anpassa pris):

1. Manuellt, en för en, i Springest Admin
  2. Importera starttillfällen med en CSV-fil
  3. Med ett XML-flöde