☁ Lägg till online starttillfällen via XML

Gewijzigd op Thu, 29 Feb 2024 om 03:53 PM

För vem?

Utbildningsleverantörer med ett xml-flöde som erbjuder klassrumsutbildningar (öppna utbildningar) med online starttillfällen, även kallade virtuella klassrum. I xml-filen: <Producttype>Open</Producttype>

Hur lägger jag till online starttillfällen i xml-filen?

Lägg till ett extra fält under <StartingDatePlace> som heter <Online>. Det här är en boolean ( true of false). Om värdet 'true' används presenteras detta starttillfälle som att det ges 'online' (virtuellt klassrum).

? Hos Springest definieras en E-learning som en online utbildning utan startdatum. Den kan deltagaren följa när som helst. Att lägga till 'online' på dina E-learnings (<Producttype>E-learning</Producttype>) har ingen effekt.

Har du både fysiska och online starttillfällen för en produkt?

Lägg då till två eller flera startdatum. Exempel:

1. 'online = false'. Vid <place> skriver du in orten/adressen.
  2. 'online = true'. Om du anger ett 'Online startdatum' som 'true' är det inte obligatoriskt att ange en plats, ett värde i fältet <Place>.  Vi rekommenderar ändå att du vid <place> skriver exempelvis "online". Du kan också skriva namnet på det kommunikationsverktyg som används, till exempel: <Place>Virtuellt klassrum: Teams</Place>. Tänk på att Zoom inte får användas på Vattenfalls enheter.

För programmeraren:

1. Exempel-XML: Sök på 'online'. Endast för Klassrum (öppna utbildningar): <Producttype>Open</Producttype>. Standard för 'online' är 'false'.
  2. XSD

? Meddela alltid ändringar i XML-filen till oss via datasupport@springest.com så att konfigurationen kan anpassas.