☁ Presentera dina onlineutbildningar på Springest

Gewijzigd op Thu, 29 Feb 2024 om 04:07 PM

Vill du lägga till dina online- / webbkurser på Springest? Det finns flera sätt att presentera dem beroende på vad det är för utbildningstyp

I den här artikeln:

E-learning - tillgänglig när som helst

Virtuellt klassrum - med specifika starttillfällen

Blended learning - både i virtuellt och fysiskt klassrum

E-learning - tillgänglig när som helst

Om din utbildning

1. är online
  2. inte har något specifikt startdatum

kan du använda utbildningstypen 'E-learning'. Välj denna utbildningstyp när du skapar en ny lärprodukt i Admin.

?  För e-learnings kan du låta deltagaren starta kursen automatiskt, direkt efter att bokningen är gjord. Ställ in det för dina e-learnings med hjälp av LTI (Learning Tools Interoperability).

Virtuellt klassrum - med specifika starttillfällen

Om din utbildning:

1. är online
  2. är schemalagd / har ett specifikt startdatum och tid
  3. har en (eller flera) utbildare närvarande

kan du använda utbildningstypen 'Klassrum' (tidigare kallad Öppen utbildning). Välj denna utbildningstyp när du skapar en ny lärprodukt i Admin.

? Ange i produkttiteln att det är en onlineutbildning (exempelvis webb/online/digitalt). Då vet användaren direkt i vilken form som utbildningen ges.

Hur lägger jag till online starttillfällen?

Se våra specifika instruktioner för att lägga till starttillfällen manuellt, med hjälp av CSV eller XML.

Om du lägger till produkter manuellt:

1. Ange att starttillfället är 'online' (istället för 'på adress') samt skriv vilket verktyg som används. Tänk på att Zoom inte får användas på Vattenfalls enheter.
  2. Lägg till datum och tider i schemat, specificera gärna även här att lektionen hålls i ett virtuellt klassrum.

Portalens användare kan enkelt hitta dina onlinekurser genom att filtrera på 'Virtuellt klassrum'. Bland sökresultaten och på produktsidan visas nu en grön skärm-ikon för de starttillfällen som är online.

Blended Learning

En blended learning kan ges i ett virtuellt och fysiskt klassrum samtidigt. Eller ges delvis online och delvis på adress.

1. Välj utbildningstypen 'Klassrum'.
  2. Ange gärna i lärproduktens titel att det är en blended learning.
  3. När du lägger till startdatum väljer du platsen 'online'.
  4. På schemat kan du förtydliga per lektion om tillfället ges i ett fysiskt eller virtuellt klassrum.