Startdata en locaties via CSV/Excel uploaden

Gewijzigd op Mon, 26 Feb 2024 om 12:26 PM

In dit artikel:

In plaats van de startdata handmatig toe te voegen kun je je startdata via een Excel of CSV bestand importeren. Dat scheelt heel wat handmatig werk:)

Voor wie?

• Je voegt het aanbod handmatig toe (en dus niet automatisch via een XML)
  • Je heb meer dan 5 startdata die je wil toevoegen (voor 5 of minder is handmatig sneller!)

Stap 1: Ga naar de importer tool

Je vindt de tool onder het kopje 'producten' en dan 'startdata importeren'.

Stap 2: Klik op '+ nieuwe import'

Zodra je op de volgende pagina komt, wordt hier uitgelegd hoe je het bestand aan hoort te leveren.

Stap 3: Upload het bestand

Een voorbeeld bestand vind je hier.

• Sleep het bestand naar de browser of klik op 'bestand uploaden'.
  • De importer genereert nu een voorbeeld van het bestand.
  • Klopt het voorbeeld niet? Dan kan het zijn dat de importer het bestand niet goed 'inleest'. Je kunt de 'separator' wijzigen.
  • Zoek vervolgens jouw bedrijfsnaam op en klik op 'volgende'

Stap 4: Velden mappen

• Kies in ieder geval bij de verplichte Springest velden een optie onder 'Jouw kolomnaam'
  • Klik hierna op 'Import starten'

Stap 5: Startdata zijn geïmporteerd!

Nu de import is gestart, wordt je teruggestuurd naar de overzichtspagina. Hier zie je de status van je import. Als je de import uitklapt, krijgt je een overzicht te zien van alle data.

Tips

• Gebruik altijd volledige datums met 8 cijfers. Dus WEL 01-01-2020 maar NIET 01-2020 en ook niet 01-01-20.
  • Let op de gebruikte scheidingstekens. Je kunt een forward slash/ een punt. of een een koppelteken- gebruiken. Gebruik nooit een komma, een puntkomma; of een dubbele punt:
  • Je kunt zelf kiezen om eerst de jaren of eerst de dagen te noteren DD/MM/YYYY of YYYY-MM-DD. Let erop dat je de maanden en dagen voor alle producten op dezelfde wijze noteert. Tijdens het mappen van de velden geef je aan welke notatie je gebruikt hebt.
  • Gebruik een startdatumID zodat je later bestaande startdata kunt aanpassen/updaten.

Krijg je nog steeds een foutmelding, of geen preview te zien? Mail dan een screenshot van je gehele scherm, samen met het bestand wat je probeert te uploaden, naar datasupport@springest.nl

Veelgestelde vragen

FAQ: Kan ik meerdere startdata voor 1 training toevoegen?

Jazeker! Gebruik voor elke startdatum een nieuwe regel. Per regel geef je een product id op. Dit kunnen dus ook dezelfde verschillende producten zijn:

springest_product_idprovider_startdate_idstartdateenddatelocation
123456event-1012018-12-23 2018-12-23 Amersfoort
123456event-1022018-12-23 2018-12-23 Amsterdam
455568event-2012018-12-23 2018-12-23 Utrecht

FAQ: Worden reeds ingevoerde startdata automatisch weggehaald?

Nee, bestaande startdata worden niet verwijderd na het importeren. Startdata die verlopen zijn worden wel automatische verwijderd.

Met de importer kunt je:

• Nieuwe startdata importeren
  • Startdata wijzigen met behulp van het veld: provider_startdate_id

FAQ: Wat te doen met de melding: 'er is een onbekende fout opgetreden'?

Check:

• De 4 verplichte velden zijn overal ingevuld
  • Alle data zijn in hetzelfde formaat ingevuld en altijd met 8 cijfers
  • Alle data zijn in de toekomst
  • Alle regels van het bestand zijn compleet ingevuld
  • Er zijn geen komma's of puntkomma's gebruikt in de invoervelden
  • Er staat geen data buiten de gebruikte matrix (in velden zonder titel)
  • Bestandstype is een van deze: .csv, .xls, of.xlsx

FAQ: Waar staat het Springest Product ID?

Je vind Springest Product ID in de bewerkpagina van het product:

• In de URL
  • Onder de naam van het product

In het producten overzicht kun je een CSV bestand downloaden van het volledige trainingsaanbod. In dit bestand vind je in één keer een overzicht van alle product ID's: