Hoe schrijf ik mij in voor een training buiten catalogus?

Gewijzigd op Wo, 29 Mei om 11:10 AM

Opleiding niet gevonden?

Training of opleiding gevonden, maar kan je deze niet terug vinden op het leerportaal van je werkgever? Dien dan een inschrijving buiten catalogus in.

Hoe?

Log in op het leerportaal van je werkgever. Navigeer via het menu naar 'Training/opleiding Niet Gevonden'.

Vervolgens beland je op onderstaande pagina.

Lees allereerst de informatie aan de linkerzijde van de pagina goed door. Hier staan alle spelregels met betrekking tot een aanvraag buiten catalogus.

De spelregels:

• Vul het formulier in op deze pagina. Doe dit middels je werk mailadres. Hier is namelijk je leerbudget en/of managers goedkeuring aan gekoppeld. Inschrijvingsaanvragen met een ander mailadres kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.
  • Schrijf je niet in bij de aanbieder, of annuleer je inschrijving als je dat al gedaan hebt.
  • Zodra wij je inschrijvingsaanvraag hebben ontvangen, vragen wij de factuur op bij de opleider. Zodra dit proces rond is, zal je een bevestiging ontvangen per mail.
  • Vraag je de training aan voor iemand anders? Vul dan het Niet Gevonden Formulier in.

Volgende
Voldoet je aanvraag aan bovenstaande spelregels? Klik dan rechts onderin op de button 'Volgende'.

Je bent nu op de pagina waar je een opleider kan selecteren.

1. Twee manieren om een aanvraag buiten catalogus te doen.
Bij het indienen van een aanvraag kan er sprake zijn van een opleider die al bekend is in het Springest systeem of een opleider die nog niet bekend is in het Springest systeem. We lopen beide scenario's met je door.

1.2 Scenario 1: De opleider is al bekend binnen het Springest systeem:

1.2.1 Vul de bedrijfsnaam in van de opleider waarbij je de training wil gaan volgen. Staat deze aanbieder al tussen de lijst? Dan kan je op de bestaande naam klikken. Door daarna op 'volgende' te klikken, kom je op de pagina met het trainingsaanbod van de desbetreffende opleider.

Zo selecteer je een bestaande aanbieder:

1.2.2 Klik op 'Volgende' om naar het aanbod te gaan van de gekozen opleider. Je kan de naam van de training invullen via de zoekbalk en vervolgens selecteren. Staat de gewenste training er niet tussen? Voeg deze dan toe middels de blauwe button onderaan de lijst.

1.2.3 Klik op 'Volgende' om de juiste startdatum en locatie te selecteren.

1.2.4 Klik op 'Volgende' om een samenvatting te zien van je aanvraag.

1.2.5 Klik voor de laatste keer op 'Volgende'. Je wordt nu automatisch doorgeleid naar de inschrijvingspagina om de inschrijvingsaanvraag te voltooien via je persoonlijke leerbudget of het afdelingsbudget. Je inschrijving wordt naar de opleider verstuurd en zij nemen contact met je op om deze te bevestigen.

1.3 Scenario 2: De opleider is nog niet bekend binnen het Springest systeem:

1.3.1 Vul de naam in van de opleider binnen het zoekveld. Als deze niet wordt gevonden, klik dan op de blauwe button 'Voeg een nieuwe opleider toe'.

1.3.2 Klik op 'Volgende' en vul aan de rechterkant de gegevens in van de opleider.

1.3.3 Klik op 'Volgende' op de gewenste trainingsinformatie in te vullen. Let op: als je niet zeker weet hoeveel de training/opleiding kost of wat de BTW tarieven zijn, vul het formulier dan niet verder in. Maar neem contact op met de opleider om deze informatie op te vragen, zodat er een correcte inschrijvingsaanvraag gedaan kan worden.

1.3.4 Klik op 'Volgende' om een samenvatting te zien van je aanvraag.

1.3.5 Klik voor de laatste keer op 'Volgende'. Je wordt nu automatisch doorgeleid naar de inschrijvingspagina om de inschrijvingsaanvraag te voltooien via je persoonlijke leerbudget of het afdelingsbudget. Je inschrijving wordt eerst naar Springest verstuurd. Wij lopen de inschrijvingsaanvraag na op correctheid en wanneer alles klopt, zetten wij de inschrijving door naar desbetreffende opleider.
Indien Springest facturen verwerkt namens je werkgever, vragen wij ook de factuur op, zodat wij de betaling kunnen doen. Mocht Springest geen facturen verwerken namens je werkgever, verwijzen wij de opleider altijd door naar de betalende partij (de werkgever) middels de juiste factuurinstructies.