Rankning; så hamnar du högre upp i sökresultaten

Gewijzigd op Do, 29 Feb om 4:17 PM

På flera översiktssidor samt på söksidan visas listor med kurser, utbildningar och andra lärprodukter. Produkternas ordningsföljd (rankning) i listorna bestäms av flera faktorer.

I den här artikeln:

Algoritmer bestämmer vad som är relevant

Vilka faktorer påverkar rankningen?

Förseningar och manuella ändringar

Har du synpunkter på rankningar som inte verkar stämma?

Algoritmer bestämmer vad som är relevant

Springest rankning fungerar som en sökmotor som exempelvis Google. Allt baseras på ett antal algoritmer som bestämmer vad som är relevant. Du kan påverka detta genom att skriva kvalitativa beskrivande texter där den viktigaste informationen står överst ( pyramidprincipen).

Det är en missuppfattning att personer på internet bara läser korta texter. De skannar först igenom texten för att hitta det som är mest relevant och läser sedan den delen mer noggrant för att se om det uppfyller deras förväntningar. Det hjälper därför att ge läsarna konkret information och räta ut så många frågetecken som möjligt. Då ökar andelen personer som kontaktar dig och vill ha mer information. Om information saknas är det inte så att besökare oftare förfrågar information. De letar vidare.

Vilka faktorer påverkar rankningen?

I vilken utsträckning dessa faktorer påverkar rankningen kan variera per sökfråga. Förhållandena justeras automatiskt baserat på de möjliga resultaten. Därför kan varje faktors individuella påverkan inte definieras exakt.

  1. Fullständighet: informationen om lärprodukten måste vara så fullständig som möjligt. Saknas information om exempelvis tidsåtgång eller max antal deltagare rankas produkten lägre. Det är viktigt att lägga till start- och slutdatum samt plats eftersom besökare ofta filtrerar sökresultaten efter det.
  2. Recensioner: på Springest kan tidigare deltagare lämna en recension om dig och din lärprodukt. Produkter med fler och bättre recensioner rankas högre.
  3. Bokningsmöjligheter: För våra besökare är det viktigt att kunna boka en lärprodukt direkt. Som leverantör kan du själv välja och anpassa vilka av Springest tjänster du vill använda.
  4. Relevans: precis som på Google måste lärprodukten vara relevant för sökningen eller för det aktuella ämnet. Produktens relevans påverkas av hur lång produktens beskrivning är och av vilka ord som används.
  5. Sökbarhet: se till att det ämne(n) som du vill att produkten ska tillhöra finns med i produktnamnet. Då placeras lärprodukten automatiskt i rätt kategori och ämne.
  6. Fullständigt pris: betyder att du garanterar att samtliga eventuella extra kostnader för exempelvis lunch, logi eller examination är inkluderade i priset. Produkter med fullständigt pris rankas högre.

Förseningar och manuella ändringar

Om du gjort ändringar i din produkts beskrivning eller i andra fält kan det ta ett upp till 24 timmar innan rankningen anpassas därefter. 

Ingen av Springests anställda kan påverka rankningen på individuella sökningar eller i ämnena. Däremot kan vi ta bort irrelevanta sökresultat från ett ämne. 

Har du synpunkter på rankningar som inte verkar stämma?

Vi tar gärna emot feedback och synpunkter om rankningen, särskilt om du ser underliga eller överraskande rankningar som inte går att förklara utifrån ovanstående faktorer. Skicka ett mejl till support@springest.se och ange vilken produkt du förväntar dig ha en högre respektive lägre rankning, på vilken sida du såg det. Bifoga även en skärmbild.

Frågor eller feedback?
Kontakta oss via support@springest.nl eller ring +49 (0) 32 22 / 18 09 400.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren