Kategorier, ämnen och sökningar

Gewijzigd op Do, 29 Feb om 4:10 PM

På Springest synliggörs lärprodukter på två olika sätt; i resultaten från frisökningar och i ämnen. Båda sätten är baserade på algoritmer i vår sökmotor. Läs också: Rankning; så hamnar du högre upp i sökresultaten.

I den här artikeln:

Hittas lättare bland sökresultaten

Kategorier och ämnen

Optimera dina texter för att synas lättare

Hittas lättare bland sökresultaten

Sökteknologin som Springest baseras på heter Elastic Search och är open source. Vi använder dock våra egna algoritmer för att bestämma vad som är relevant, eftersom utbildningar kräver en särskild hantering.

När en besökare gör en frisökning på Springest, letar sökmotorn efter den exakta termen och dess synonymer och stammar. Både produkttiteln, beskrivningen och leverantörens namn används. Dessa olika faktorer väger inte lika tungt. Beskrivningen viktas också beroende på längd och ordanvändning.

? Du kan inte lägga till egna sökord till dina lärprodukter. Du kan endast anpassa titeln och beskrivningen för att hittas lättare. 

Kategorier och ämnen

Ett ämne är i själva verket en 'sparad sökning' som söker på ord relaterade till ämnet. De olika ämnena är indelade i 23 kategorier. Se hur kategorierna presenteras på Vattenfall Go's förstasida.

Att göra en sökning på Springest genererar ofta andra resultat än vad som visas i den tillhörande kategorin. Oftast visar vi per ämne även förslag på relaterade ämnen.

? Många ämnen är enbart baserade på lärprodukternas titlar. Om din lärprodukt inte visas på en ämnessida kan det bero på att ämnets sökord inte finns med i din lärprodukts namn.

Optimera dina texter för att synas lättare

Att använda Springest kan jämföras med att använda Google; en besökare skannar snabbt igenom resultaten och tittar på titlarna. Och om till exempel ska göra en textannons med Google Adwords använder du också sökordet i titeln om du vill att den ska få många klick

Sökresultat där nyckelordet (lärproduktens ämne) inte finns med i titeln, ses som mindre relevant. Därmed får lärprodukten färre klick. 

  • Bestäm i vilka ämnen du vill att din lärprodukt ska finnas med. Om detta ord (eller relaterade ord) finns med i lärproduktens titel kopplas din lärprodukt till det ordet/ämnet och visas därmed högre upp bland sökresultaten. 

? Du kan aldrig 'köpa' sig till en högre position bland sökresultaten. Vi gör allt för att vara oberoende och vill därför inte påverka rankningen på det sättet.

Frågor eller feedback?
Kontakta oss via support@springest.se eller ring +49 (0) 32 22 / 18 09 400. Vi hjälper dig gärna!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren