2.3 - Medewerker gegevens - Gebruik van de CSV medewerker importer

Gewijzigd op Tue, 10 Oct 2023 om 11:15 AM

Heeft u nog nooit medewerkers geimporteerd en is dit nog niet geconfigureerd voor jullie site?  Lees meer over het importeren van medewerkers.

U vindt de importer onder het kopje 'Importeren' onder 'Gebruikers' in het menu in de Springest Admin van uw site.

Op de 'Importeren' pagina vind u een geschiedenis van alle geïmporteerde bestanden en de status daarvan. Om een nieuw bestand te importen klikt u op 'Nieuw bestand importeren' aan de rechterkant. Om de resultaten van een import te bekijken klikt u op de datum in de tabel aan de linkerkant van de pagina.

Importeren van een nieuw bestand

Selecteer het te importeren bestand en klik op 'Uploaden'. U wordt daarna teruggestuurd naar het overzicht, waar de status van de import te zien is. Het kan even duren voordat de import gedraaid is, dit is onder andere afhankelijk van de grootte van het bestand en de drukte bij Springest. Doorgaans kunt u binnen enkele minuten de resultaten verwachten.

Bekijken van de resultaten

Door in het overzicht door te klikken kunt u de resultaten bekijken. Op deze pagina is te zien hoeveel medewerkers nieuw zijn, bijgewerkt zijn (als er data is veranderd), uitgeschakeld zijn (in het geval ze niet meer in het bestand zitten) en niet ge√Ømporteerd zijn. Voor de medewerkers welke niet ge√Ømporteerd zijn geeft het systeem een reden aan.

Bekijken van de configuratie

Hier ziet u hoe de importer geconfigureerd is, in principe volgen we hierbij de standaard welke in het aanleverbestand genoemd wordt. Deze pagina maakt het makkelijk om eventuele problemen op te lossen door bijvoorbeeld in te zien hoe bepaalde velden horen te heten.

Verplichte gegevens

Een aantal gegevens zijn verplicht om in het importbestand mee te geven:

Algemeen

• Voornaam - first_name
  • Achternaam - last name
  • Emailadres - email_address

Wanneer u met persoonlijke werknemer budgetten werkt:

• Bedrag van het leerbudget - learning_budget
  • Verloopdatum leerbudget - learning_budget_expiry_date
Wanneer u met manager goedkeuring werkt:
  • Bij goedkeuring van 1 manager moet u approver_1 ingevuld zijn
  • Bij goedkeuring van 2 managers moet zowel approver_1 als approver_2 ingevuld zijn

Belangrijk:

• Goedkeurders (approver_1 en/of approver_2) moeten altijd ook als medewerker in de import worden meegegeven.
  • Goedkeurders moeten als medewerker en als goedkeurder met hetzelfde mailadres worden meegegeven. Dit is hoofdlettergevoelig!