1.1 - Aanbodbeheer - Aangeraden producten rangschikken / Voorkeursposities instellen

Gewijzigd op Mon, 04 Sep 2023 om 11:46 PM

Bekijk de video en lees de instructies voor een stap-voor-stap uitleg hoe je producten met verschillende voorkeursposities instelt. Geselecteerde producten worden altijd bovenaan in de zoekresultaten getoond. Zo kunnen je medewerkers nog sneller aan de slag bij de door jullie geselecteerde aanbieders.

Voorkeursposities aanmaken

1. Ga naar uw Admin omgeving
  2. Klik op Producten - Voorkeurspositie
  3. Klik op Nieuwe voorkeurspositie
  4. Bepaal de hierarchie. De voorkeurspositie met Positie 1 wordt bovenaan getoond.
  5. Geef de voorkeurspositie een naam. Dat kan zijn wat je wilt: Preferred supplier, Aanbieder van de maand of een term die jullie zelf uitkiezen. Deze term wordt in de zoekresultaten getoond, dit moet dus wel een term zijn die logisch is voor jullie medewerkers.
  6. Sla de voorkeurs positie op.
  7. Klaar!

Als je meerdere voorkeursposities hebt aangemaakt, wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk producten of aanbieders aanraden.

Aangeraden producten selecteren

1. Ga naar Producten - Alle producten
  2. Zoek een aanbieder - via de knop opleider overzicht - of een product - via de zoekbalk
  3. Wil je alle producten van een aanbieder aanraden? Selecteer dan alle producten van de aanbieder door op het vakje naast Aanbieder te klikken. Klik vervolgens in de gele balk op "selecteer X producten in het huidige zoekfilter".
  4. Wil je een aantal producten aanraden? Selecteer dan handmatig producten door de vakjes aan te kruisen.
  5. Alle producten geselecteerd? Klik dan op bulk acties. Kies de voorkeurspositie die je aan de geselecteerde producten wilt meegeven.
  6. Klik op toepassen. De producten zijn aangeraden als je een lichtblauwe balk bovenin het scherm ziet.

Dat ziet er als volgt uit op het platform:

Let op:

Het kan enige tijd duren om de wijzigingen op uw leerportaal weer te geven. Dit heeft te maken met caching-redenen.