AFAS: InSite integratie

Gewijzigd op Mon, 04 Sep 2023 om 11:46 PM

Met de AFAS inSite integratie linkt u vanuit uw AFAS intranet direct naar Springest Go. Volg onderstaande stappen om dit mogelijk te maken.

Stap 1: Integratie opzetten

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Type pagina.
  2. Klik op de actie: Nieuw type integratie.
  3. Vul de omschrijvingen in, bijvoorbeeld: Springest
  4. De integratiesleutels worden automatisch gegenereerd. Deze heeft Springest nodig om de integratie werkend te maken.
  5. Klik op: Voltooien.

Stap 2: Integratie toevoegen aan InSite

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  4. Vink het 'Geactiveerd' vinkje aan voor de in stap 1 gemaakte integratie aan.
  5. Klik op: OK.

De website krijgt de status Bezig met publiceren, je ziet dit in de weergave. Je kunt pas verder met de volgende stap als de website volledig gepubliceerd is. Ververs de weergave met F5 om de status te controleren.

Stap 3: Pagina toevoegen aan InSite

1. Ga naar: InSite.
  2. Klik op: Sitebeheer.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Selecteer Pagina.
  5. Selecteer bij Type Pagina de in stap 2 gemaakte pagina.
  6. Vul de omschrijving in, bijvoorbeeld: Springest
  7. Klik op: Volgende.
  8. Vul de URL in van Springest. Deze is gebaseerd op op welk subdomein jullie Go draait. Bijvoorbeeld: https://voorbeeld.go.springest.nl/afas_entry. Het dikgedrukte gedeelte is per Go verschillend.
  9. Voltooi de wizard.
  10. Klik op: Publiceren.

Om Springest optimaal te weergeven raden we aan de volgende instelling ook te wijzigen, zo komt de site het beste tot zijn recht:

1. Open de eigenschappen van de iFrame-pagina
  2. Selecteer bij Lay-out de optie Volledig scherm.
  3. Klik op: Aanpassen.

Stap 4: Stuur gegevens naar Springest

1. Stuur de in stap 1 gegenereerde sleutels naar Springest.
  2. Springest stelt de sleutels voor jullie in
  3. Als dit gedaan is is het mogelijk om de Pagina echt te testen en te gebruiken.]