Elektronische facturen aanleveren via Moneybird

Gewijzigd op Wed, 25 Oct 2023 om 12:56 PM

Springest ondersteunt UBL waardoor het mogelijk wordt dat facturen uit het boekhoudpakket Moneybird met één klik naar Springest kunnen worden verzonden.

Let op: Voordat je ons UBL facturen via mail toestuurt neem aub contact op met datasupport@springest.com om de werkwijze te activeren, voeg hierbij alvast een pdf+xml van een openstaande factuur toe in de bijlage zodat Springest kan testen of de UBL goed is opgezet.

De UBL factuur wordt dan direct ingelezen zónder handmatige invoering. Dit doen we doordat alle informatie in een (ubl) xml zit en wij via een stukje code alle gegevens uit deze xml kunnen valideren. Hierdoor worden alle gegevens automatisch verwerkt en hoef je dus voortaan  niet meer in te loggen in onze Admin om de factuur te verwerken, dat scheelt!

Indien je facturen vanuit een ander systeem wil aanleveren, neem contact op met datsupport@springest.com en lees eerst de (technische) voorwaarden waar de UBL voor Springest aan moet voldoen.

Lees ook dit artikel over Springest Go facturatie voor zakelijke klanten.

Moneybird correct inrichten

Als aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan maakt Moneybird een UBL xml die voldoet aan de voorwaarden voor Springest.

Een aantal gegevens moeten correct meekomen:

• 1. Inschrijfnummer hoort in het kenmerk veld in Moneybird. Let op: we verwachten het volledige inschrijfnummer waarbij er geen spaties of overige informatie aanwezig is. Gegevens hier zijn altijd 7 cijferig een streepje en het domein van de boeking.  Bijvoorbeeld: 1234567-bedrijf.
  • 2. Adresgegevens Go/Springest exact zoals bij de booking in de Springest admin. Let op: dat dit adres 100% moet kloppen!. Zo niet, dan wordt de factuur geweigerd  Ons advies, neem de tijd en maak alle contacten in 1 keer correct aan zodat je ze daarna alleen hoeft aan te tikken.
  • 3. Prijzen correct, exact zoals in de Springest Admin. Max 1 cent totaal aan afwijking toegestaan.
  • 4. Verzend zowel de UBL xml  als de PDF naar goinvoicing@springest.com
  • 5. Zorg ervoor dat je bereikbaar bent op het mailadres waarvandaan je de factuur zendt. Op dat mailadres komen eventuele weigeringen, mocht de UBL factuur niet correct zijn.

Uitzonderingen

Er zijn twee uitzonderingen waarbij UBL niet mogelijk is

• Groepsinschrijvingen: graag in de Admin uploaden.
  • Creditfacturen: deze mag je via UBL versturen maar Springest behandeld deze handmatig.

Optionele informatie Moneybird

Overige informatie is niet nodig, al adviseren we wel altijd het factuurnummer aan te geven. Daarnaast niet van belang maar we slaan we de volgende gegevens wel op:

• De 'omschrijving' (voor+achternaam gebruiker)
  • Factuurdatum
  • Vervaldatum
  • Kvk
  • Btw
  • Bank

Moneybird factuur voorbeeld