Data verkrijgen via de Springest API/Webhook conversies

Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 11:14 AM

Link naar onze technische api documentatie.

In dit artikel:

XML data ophalen via de Springest API

Springest heeft een API waarmee in principe alle gegevens uit te lezen zijn voor partijen die hier toegang toe hebben. Uiteraard kunt je als opleider ook toegang krijgen tot je eigen gegevens, bijvoorbeeld voor gebruik in andere systemen of je eigen software. Er is uitgebreide API documentatie beschikbaar voor software ontwikkelaars. Kort gezegd kun je via internet de API aanroepen met verschillende parameters om specifieke gegevens terug te krijgen, waaronder:

• Trainingen: alle ingevoerde gegevens aangevuld met verrijking door Springest zoals de Onderwerpen waar de trainingen in ingedeeld zijn. Bijvoorbeeld voor gebruik op andere websites.
  • Conversies: de klikken, leads en inschrijvingen van jouw trainingen. Bijvoorbeeld om dit direct in een CRM pakket te importeren om inschrijvingen automatisch te verwerken.
  • Opleidergegevens: de gegevens over een opleider, zoals adres en beschrijving
  • Onderwerpen & categorieën: om te zoeken binnen het trainingsaanbod, dit wordt vooral gebruikt door onze mediapartners

Voor inhoudelijke vragen over onze API en het gebruik van XML exports (of JSON), datafeeds, importeren van gegevens e.d. kun je contact opnemen met onze Data Support specialisten.

Webhook om automatisch conversies op te halen

Het is mogelijk om een Webhook URL te delen met Springest om conversies real-time te verwerken in een eigen CRM. Neem contact op met Data Support om een URL te delen.

Webhook URL

Als opleider kan je een endpoint (URL) voor een webhook delen met Springest. De URL moet HTTP POST berichten met JSON in de request body kunnen ontvangen. Bij elke nieuwe conversie wordt een nieuwe POST bericht gestuurd naar deze URL.

POST bericht met JSON

De JSON bevat informatie om de conversie die is aangemaakt op te halen via  API

Voorbeeld: {'{"resource_url":"https://api.springest.nl/conversions/1425078.json"}': u''}

Gebruik de API key beschikbaar in de  admin om de informatie over de conversie per domein/site op te halen. Switch hiervoor tussen de verschillende sites in de admin.

Voorbeeld API call: https://api.springest.nl/conversions/1425078.json?api_key=********

Lees meer over het gebruik van webhooks.

Export van trainingsdata via CSV

Tip: Je  kunt vanuit de Admin ook simpelweg een export maken naar CSV of Excel om jouw trainingen of aanvragen te bekijken. Je kunt deze export echter niet opnieuw importeren, dus wijzigingen moeten via een XML feed.